راهنمای خرید میکروسوئیچ

میکروسوئیچ به عنوان یک کلید حساس و دقیق، وظیفه قطع و وصل جریان الکتریکی را با اعمال فشار مکانیکی به آن بر عهده دارد. انتخاب و خرید میکروسوئیچ مناسب، می‌تواند دلهره‌آور باشد، به خصوص اگر با ویژگی‌های میکروسوئیچ آشنا نباشید. در این مقاله راهنمای خرید میکروسوئیچ را ارائه می‌دهیم. همراه ما باشید.

 

غول کوچک دنیای برق: میکروسوئیچ و رازهای ناگفته آن

میکروسوئیچ یک سوئیچ کوچک و بسیار حساس است که برای فعال سازی به حداقل فشرده سازی نیاز دارد. کاربرد میکروسوئیچ فراوان بوده و در لوازم خانگی، تابلوهای سوئیچ، لوازم صنعتی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. میکروسوئیچ قیمت نسبتاً مناسبی داشته و طول عمر بالایی دارد؛ به این معنی که می‌توانند برای مدت طولانی – گاهی اوقات تا ده میلیون بار – کار کنند. از آنجایی که میکروسوئیچ‌ها قابل اعتماد و حساس هستند به عنوان یک وسیله ایمنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثلاً برای جلوگیری از بسته شدن در از انواع میکروسوئیچ استفاده می‌شود.

 

میکروسوئیچ، غول کوچک دنیای الکترونیک: چطور کار می‌کند؟

میکروسوئیچ‌ها دارای یک محرک هستند که با فشردن آن، اهرمی را بلند می‌کند تا کنتاکت‌ها را به موقعیت مورد نیاز منتقل کند. میکروسوئیچ‌ها اغلب با فشار دادن صدای «کلیک» تولید می‌کنند تا کاربر را از فعالسازی مطلع کنند. همچنین دارای سوراخ‌های ثابت هستند تا بتوان آن‌ها را به راحتی در جای خود نصب و محکم کرد. به صورت کلی وقتی اهرم سوئیچ فشار داده می‌شود، کنتاکت معمولی بسته مدار باز می‌شود و کنتاکت معمولی باز، بسته خواهد شد. به همین ترتیب، مدار جریان را حمل می‌کند. از آنجایی که عملکرد میکروسوئیچ بسیار ساده است؛ عملاً نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد و به دلیل طول عمر بالا، به ندرت نیاز به تعویض پیدا می‌کنند.

 

دقت در انتخاب، تنوع در عملکرد: بررسی انواع میکروسوئیچ

در میکروسوئیچ می‎توانیم بر اساس نوع ترمینال اهرمی، آن را انتخاب کنیم. عملکرد اصلی در میکروسوئیچ توسط اهرم تعیین می‌شود. به همین دلیل از انواع مختلفی ساخته شده و باعث ایجاد عملکردهای متفاوت در میکروسوئیچ خواهد شد:

  • میکروسوئیچ چرخشی: میکروسوئیچ چرخشی معمولاً با محرک‌های گشتاور استفاده می‌شوند. بنابراین می‌توان از این نوع سوئیچ برای تشخیص اجسام سبک مانند کاغذ استفاده کرد.
  • میکروسوئیچ پلانجر: میکروسوئیچ پلانجر برای ضربه‌های مستقیم و کوتاه مناسب هستند، از این رو امکان تشخیص مستقیم موقعیت‌های با دقت بالا را فراهم می‌کنند. علاوه بر این، نیاز به دراپ‌های ثابت دارند.
  • میکروسوئیچ فنری: میکروسوئیچ فنری توسط یک فنر بزرگ پوشیده شده است، به همین دلیل توانایی تحمل ضربه بیشتری را دارد. بنابراین، می‌توان از آن برای درایوها و یا باربری‌ استفاده کرد. در واقع برای جلوگیری از آسیب در یک کاربرد خاص از میکروسوئیچ فنری استفاده می‌شود.
  • میکروسوئیچ لولایی: یکی دیگر از انواع میکروسوئیچ میکروسوئیچ لولایی بوده و دارای یک غلتک لولایی به اهرم است. از این لولا می‌توان در عملکردهای خاص استفاده کرد. بعنوان مثال برای عملکرد دوربین با سرعت بالا مناسب هستند.
  • میکروسوئیچ پیستونی: میکروسوئیچ پیستونی را می‌توان با استفاده از مهره شش گوش روی پنل مورد نظر نصب کرد. همچنین میتوان به صورت دستی یا مکانیکی کار می‌کند. میکروسوئیچ پیستونی در صنایع مختلف، کاربردهای زیادی دارد.

 

قلب تپنده‌ی میکروسوئیچ: سفری به درون اجزای اصلی

میکروسوئیچ برخلاف ابعاد کوچک و جمع جور، از اجزای زیادی ساخته شده است. پیستون، بدنه، قطعه متحرک، ترمینال کنتاکت، ترمینال NO و ترمینال NC اجزای اصلی میکروسوئیچ هستند. به صورت کلی میکروسوئیچ دارای 3 جز مهم است. یک کنتاکت باز یا NO، یک کنتاکت بسته یا NC و کنتاکت معمولی. در ادامه به تشریح اجزای اصلی میکروسوئیچ خواهیم پرداخت:

  • پیستون: پیستون که بعنوان اهرم یا محرک نیز شناخته می‌شود، نوعی قطعه مکانیکی است که برای کنترل دستی مدار با روشن و خاموش کردن آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • بدنه: هر میکروسوئیچ برای اینکه در برابر نیروهای خارجی حفاظت داشته باشد و اجزای آن کنار هم جمع شوند، دارای بدنه است.
  • قطعه متحرک: قسمت متحرکی که نیروی عملیاتی را به کنتاکت‌ها وارد می‌کند، محرک نامیده می‌شود.
  • ترمینال NO: به آن‌ها ترمینال‌های معمولی باز هم گفته می‌شود. ترمینال‌های NO نشان می‌دهند که کنتاکت‌های سوئیچ بطور پیش فرض باز خواهند بود، بنابراین، اگر آن‌ها را وصل کنید، جریانی از مدار عبور نمی‌کند.
  • ترمینال NC: که به عنوان ترمینال معمولی بسته نیز شناخته می‌شود؛ همانطور که از نامش پیداست، عملکرد مخالف ترمینال NC را انجام می‌دهند. کنتاکت NC بسته است و اجازه می‌دهد جریان از مدار عبور کند.
  • بازوی متحرک: بازوی متحرک اهرمی در میکروسوئیچ است که برای فعالسازی و ایجاد عملکرد میکروسوئیچ استفاده می‌شود.

 

گامی فراتر از روشن و خاموش: دنیای شگفت‌انگیز کاربردهای میکروسوئیچ

میکروسوئیچ‌ها کاربرد فراوانی دارند و در اکثر صنایع، تجهیزات خانگی و پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از کاربرد میکروسوئیچ در صنایع مختلف:

  • دکمه‌های فشاری: میکروسوئیچ‌ها بعنوان دکمه‌های اعلام حریق و کنترل توقف اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • جلوگیری از جدا شدن دستگاه‌ها: دستگاه‌هایی مانند کارتخوان‌ها و پنل کنترل دسترسی دارای میکروسوئیچ هستند تا در صورت برداشتن، جدا کردن یا آسیب به دستگاه، زنگ هشدار ایجاد کنند.
  • آسانسور: برای سوئیچ‎‌های درب آسانسور هنگام باز و بسته شدن از میکروسوئیچ استفاده می‌شود.
  • کنترل خودکار: در کاربرد درب برقی از میکروسوئیچ استفاده می‌شود، زیرا قادر به تشخیص باز و بسته شدن در هست. همچنین در گاوصندوق و هنگام باز شدن آن از میکروسوئیچ استفاده می‌شود. در تمامی کنترلرهای زمان‌دار میکروسوئیچ کاربرد دارد.
  • لوازم خانگی: یکی دیگر از کاربرد میکروسوئیچ در لوازم خانگی است. در ماشین لباسشویی برای خاموش و روشن کردن دستگاه از میکروسوئیچ استفاده می‌شود. در داخل ماشین لباسشویی نیز از میکروسوئیچ برای تشخیص سطح آب استفاده می‌شود. در یخچال و ماکروفر هم میکروسوئیچ وجود دارد. میکروسوئیچ هنگام خروج آب از آب‌سردکن تشخیص می‌دهد که آیا در موقعیت مناسب قرار دارد یا نه. همچنین در واحدهای تهویه مطبوع و تنظیم مجدد از میکروسوئیچ استفاده می‌شود.
  • پزشکی: در بسیاری از تجهیزات پزشکی از میکروسوئیچ به عنوان عامل تشخیص دهنده استفاده می‌کنند. بعنوان مثال در تصویربرداری پزشکی، در قسمت اسکن از میکروسوئیچ به عنوان کلید فعالسازی استفاده می‌شود.

 

گام‌های عملی برای انتخاب و خرید میکروسوئیچ

هنگام خرید میکروسوئیچ، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که باید آن‌ها را در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل شود که میکروسوئیچ انتخاب شده مناسب شماست. اگر میکروسوئیچ با مشخصات و ویژگی‌های اشتباه در یک محیط استفاده شود، ممکن است باعث آسیب به کل سیستم شود. بدترین سناریو این است که می‌تواند به تجهیزاتی که میکروسوئیچ در آنجا قرار دارد، آسیب بزند. برای انتخاب میکروسوئیچ مناسب باید 4 گام اساسی را طی کنید و سپس تصمیم بگیرید. راهنمای خرید میکروسوئیچ را مرحله به مرحله دنبال کنید:

 

تعیین نیازها و الزامات پروژه قبل از خرید میکروسوئیچ

در اولین مرحله باید نیازها و الزامات پروژه خود را از چندین جهت مورد بررسی قرار دهید. اولین کاری که هنگام انتخاب میکروسوئیچ باید انجام دهید این است که بار الکتریکی مورد نیاز برای پروژه را بدست آورید. در پروژه شما از جریان متناوب استفاده می‌شود یا مستقیم؟ ولتاژ و جریان مورد نیاز چقدر است؟ بعد از پاسخ به این سوالات دید کلی نسبت به نوع پروژه پیدا خواهید کرد و بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید.

 

بررسی برندها و مدل‌های مختلف میکروسوئیچ

خوشبختانه تنوع میکروسوئیچ در بازار ایران بالاست. شما می‌توانید بر حسب بودجه خود بهترین میکروسوئیچ را انتخاب کنید:

  • میکروسوئیچ زیمنس: یکی از قدیمی‌ترین و بهترین تولید کنندگان تجهیزات صنعتی و اتوماسیون می‌باشد. میکروسوئیچ زیمنس از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است. در صورت خرید برند میکروسوئیچ زیمنس از فروشگاه معتبر، از خدمات ویژه‌ای مانند گارانتی میکروسوئیچ بهره‌مند می‌شوید.
  • میکروسوئیچ امرون: یکی از تولیدکنندگان تجهیزات الکتریکی، برند امرون می‌باشد. امرون محصولات متنوعی ارائه داده و از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است. میکروسوئیچ امرون دارای تنوع بالایی بوده و ماندگاری زیادی دارد. امرون به عنوان یکی از برندهای معتبر و مورد اعتماد در زمینه تجهیزات الکترونیکی شناخته می‌شود.
  • میکروسوئیچ اشنایدر: برند اشنایدر با بیش از 1 و نیم قرن تجربه، یکی از خوش‌نام ترین برندها در صنعت است. اشنایدر از گارانتی میکروسوئیچ برخوردار بوده و از طول عمر بالایی برخوردار است. همچنین تنوع زیادی دارد که میتوانید بر حسب نیاز خود بهترین را انتخاب کنید.
  • میکروسوئیچ هانیول: هانیول یک برند آمریکایی بوده که در سال 1906 افتتاح شد. این برند تمرکز خود را روی تولید و ساخت انواع تجهیزات الکتریکی و صنعتی نمود و کم کم تبدیل به یکی از برندهای مطرح در این زمینه شد. میکروسوئیچ هانیول از بدنه محکمی برخوردار بوده و کیفیت ساخت بالایی دارد.
  • میکروسوئیچ ABB: یکی دیگر از انواع برند میکروسوئیچ، برند ABB است. این برند در کشور ایتالیا آغاز به فعالیت نمود. میکروسوئیچ ABB دارای تمامی استاندارهای بین‌المللی است. میکروسوئیچ ABB در انواع مختلفی تولید شده و یکی از پرفروش‌ترین محصولات این برند است.

 

مقایسه قیمت و ویژگی‌های محصولات قبل از خرید میکروسوئیچ

یکی از فاکتورهای مهم هنگام خرید میکروسوئیچ، در نظر گرفتن محدودیت بودجه است. هنگام خرید میکروسوئیچ باید هزینه تمام شده برای پروژه خود را در نظر بگیرید. همچنین به دنبال میکروسوئیچی باشید که تعادل خوبی بین کیفیت و قیمت آن برقرار باشد. قیمت هر مدل از میکروسوئیچ را با برندهای مختلف بررسی کرده و مقایسه کنید. اما باید توجه داشته باشید که ارزش یک محصول تنها به قیمت آن نیست، به همین دلیل حتماً مقایسه قیمت را همراه با مقایسه ویژگی‌های میکروسوئیچ انجام دهید. چه بسا یک میکروسوئیچ از قیمت ارزانی برخوردار باشد اما با پروژه شما تطبیق نکند. مقایسه‌ ویژگی‌های میکروسوئیچ شامل مشخصات فنی، قابلیت‌ها، کیفیت، محدودیت‌ها و نقاط و ضعف و قوت است.

 

انتخاب و مذاکره برای انتخاب و مذاکره برای خرید

بعد از اینکه اطمینان حاصل کردید، انتخاب میکروسوئیچ صحیح بوده و از هر لحاظ مطابق با پروژه‌های شماست، زمان خرید میکروسوئیچ فرا رسیده است. بنابراین با یک فروشنده معتبر صحبت کنید و درخواست خود را اطلاع دهید. بسیاری از فروشندگان قبل از خرید، مشاوره تخصصی ارائه می‌دهند تا بتوانید بهترین خرید ممکن را داشته باشید. همچنین بهتر است که از طریق نمایندگی رسمی خرید میکروسوئیچ را انجام دهید، تا خیالتان بابت گارانتی میکروسوئیچ و خدمات پس از فروش راحت باشد.

 

معرفی منابع و ابزارهای مفید برای تسهیل فرآیند خرید

یکی از بهترین راهنمای خرید، استفاده از منابع گوناگون است. خوشبختانه در عصر ارتباطات زندگی می‌کنیم و پیدا کردن اطلاعات تخصصی به سهولت و سرعت انجام می‌شود. شما می‌توانید قبل از خرید میکروسوئیچ به کمک منابع و ابزارهای مختلف، فرایند خرید خود را تسهیل کنید:

 

وب سایت‌ها و کاتالوگ‌های تخصصی

مراجعه به وب‌سایت‌های تخصصی مرتبط با میکروسوئیچ‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا با انواع میکروسوئیچ، ویژگی‌ها، برندها و قیمت آن‌ها آشنا شده و انتخاب مناسبی داشته باشید. همچنین مطالعه نظرات و نقد و بررسی‌های هر وب‌سایت به شما کمک می‌کند تا از تجربه زیسته یک مشتری دیگر بهره‌مند شوید.

 

شرکت‌های فعال در زمینه تولید و فروش میکروسوئیچ

یکی از بهترین راه‌ها برای انتخاب میکروسوئیچ استفاده از تجربیات شرکت‌های فعال است. می‌توانید با این افراد لینک‌سازی کرده و از آن‌ها مشورت بگیرید. برای ارتباط به این شرکت‌ها کافی است کمی سرچ کرده و اطلاعات را بدست آورید.

 

مشاوران و متخصصان برق

خیلی از تأمین کنندگان و شرکت‌های فروش میکروسوئیچ دارای تیمی متخصص از مهندسین و متخصصین برق هستند. این تیم متخصص اختصاصی برای مشاوره مشغول به فعالیت است. می‌تانید قبل از خرید از مشاوره اختصاصی استفاده کنید تا مطابق با نیازهای پروژه‌ی شما بهترین انتخاب میکروسوئیچ انجام شود.

 

پاسخ به سوالات رایج در خصوص میکروسوئیچ

  • طول عمر مفید میکروسوئیچ چقدر است؟ عمر مکانیکی آن‌ها 500000 سیکل است. اما می‌تواند تا 100000 هم عمر کند. طول عمر سیکل یعنی نیم تا 1 میلیون بار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • آیا میکروسوئیچ‌ها خراب میشوند؟ بله. سوختن قطعات، استهلاک و.. موجب خراب شدن میکروسوئیچ خواهد شد. اگرچه با توجه به طول عمر بالای میکروسوئیچ به ندرت از کار می‌افتند.
  • بهترین میکروسوئیچ بازار چیست؟ بسته به نوع پروژه و بودجه انتخابی شما، میکروسوئیچ‌های مختلفی وجود دارد. در صورتی که قصد خرید دارید، بهتر است از کمک یک متخصص استفاده کنید.
  • قیمت میکروسوئیچ چند است؟ میکروسوئیچ از 10 هزار تومان تا قیمت‌های خیلی بالاتر وجود دارد و ساخته می‌شود. قیمت میکروسوئیچ تا حد زیادی بستگی به برند آن و کاربرد اختصاصی دارد. هر چه برند معتبرتر باشد، قیمت میکروسوئیچ هم افزایش خواهد یافت.

 

نگهداری، تعمیر و عیب یابی میکروسوئیچ

برای اطمینان از طول عمر بالا و عملکرد بالا، نگهداری صحیح از میکروسوئیچ ضروری است. برای نگهداری مراحل زیر را انجام دهید.

  • تمیز کنید: میکروسوئیچ‌ها به گرد و غبار حساس هستند. توصیه می‌شود به صورت دوره‌ای سطح میکرو سوئیچ را به کمک یک پارچه خشک تمیز کنید. هرگز از مایعات و تمیزکننده استفاده نکنید.
  • محیط غیر قابل اشتعال: میکروسوئیچ را نباید در محیط‌هایی با گاز قابل اشتعال استفاده کنید.
  • بازرسی قطعات: برای اطمینان از عملکرد صحیح، قطعات میکروسوئیچ را به صورت دوره‌ای بررسی کنید و مطمئن شوید که سالم است.
  • تعمیر و عیب یابی میکروسوئیچ: در صورتی که دستگاه خراب شد، نیاز به عیب یابی میکروسوئیچ دارید. به صورت کلی باید هر 3 ماه یکبار میکروسوئیچ را بررسی کرده و از عملکرد آن مطمئن شوید. این تعمیر و عیب یابی میکروسوئیچ به جلوگیری از خراب شدن آن کمک می‌کند. برای انجام عیب یابی میکروسوئیچ ابتدا به صورت فیزیکی بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که همه جای آن سالم است. سپس تست عملکرد بگیرید. این مرحله را می‌توانید به کمک مولتی متر انجام دهید. بعد از آن میکروسوئیچ را ببندید. اگر نیاز به تعویض قطعات داشت، حتماً از کمک یک تکنسین متخصص استفاده کنید.

 

نکات ایمنی در هنگام کار با میکروسوئیچ

میکروسوئیچ وسیله‌ای الکتریکی است. به همین دلیل حتماً باید تمامی نکات ایمنی را رعایت کنید. میکروسوئیچ در برابر رطوبت، آب، روغن و.. حساس است. در صورتی که با دست خیس از آن استفاده کنید. خطر کاهش عملکرد میکروسوئیچ وجود دارد. هنگام اتصال یا جدا کردن سیم‌ها از میکروسوئیچ از ابزارهای مناسب و عایق استفاده کنید. همچنین بهتر است که قبل از انجام هرگونه اقدامی ابتدا نکات ایمنی را رعایت کنید. بعنوان مثال هرگز به صورت مستقیم به میکروسوئیچ دست نزنید، بلکه این کار را به کمک یک دستکش انجام دهید

 

استانداردهای مربوط به میکروسوئیچ

استانداردهای مربوط به میکروسوئیچ به منظور اطمینان از کیفیت، ایمنی و عملکرد بهینه تجهیزات تعیین شده است. برخی از استانداردهای اصلی میکروسوئیچ‌ها عبارت‌اند از:

  • IEC 60669: این استاندارد برای میکروسوئیچ‌های خانگی و تجاری استفاده شده و شرایط عمومی نصب، عملکرد و ایمنی میکروسوئیچ را تعیین می‌کند.
  • IEC 60947-3: این استاندارد در میکروسوئیچ‌های صنعتی استفاده شده و شرایط عمومی نصب و عملکرد میکروسوئیچ در محیط‌های صنعتی را مشخص می‌کنید.
  • ISO 9001: یکی از معروف‌ترین استانداردهای بین‌المللی بوده و و به منظور کنترل کیفیت ساخته شده است.

    با انتخاب و خرید میکروسوئیچ مناسب و استفاده صحیح از آن، می‌توان به طور قابل توجهی در ارتقای عملکرد و ایمنی سیستم‌ها و تجهیزات مختلف گام برداشت. با در نظر گرفتن عواملی مانند نیاز پروژه، الزامات الکتریکی، مکانیکی و استانداردهای مربوطه، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که میکروسوئیچ انتخابی شما، مطابق با پروژه شماست. در این مقاله سعی کردیم گام به گام راهنمای خرید میکرو سوئیچ را توضیح دهیم. برای خرید انواع میکروسوئیچ از رها الکتریک تأمین کننده مستقیم تجهیزات الکتریکی و اتوماسیون صنعتی همین الان ما ارتباط برقرار کنید.